Σάββατο, 17 Μαρτίου 2018

ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ

Κοινωνικό Πολύκεντρο

koinwniko polikentro

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΘΝΙΚΗΣ

ethniki

Σάββατο
17 Μαρτίου 2018
Αλεξίου ανθρώπου Θεού, Θεοστηρίκτου

εγγραφείτε στο newsletter μας

marketing

Video

 

emvlimas

ONLINE ΧΡΗΣΤΕΣ

Έχουμε 63 επισκέπτες συνδεδεμένους
'Aνιση και άδικη κατανομή των υπερωριών και της εργασίας πέρα πενθημέρου, στο προσωπικό των Καταστημάτων Κράτησης. PDF Εκτύπωση E-mail
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ
ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.)
Κορυδαλλός 06/10/2008
Αρ. Πρωτ.: 328
Γραφεία:
Σολωμού 2 Κορυδαλλός
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
2104958388
2104958588
Διεύθυνση Αλληλογραφίας:
Ταχυδρομικό γραφείο 1
Ταχυδρομική θυρίδα 91520
Τ.Κ. 18101 Κορυδαλλός
website: www.poyef.gr
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
ΠΡΟΣ:


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
  • κ. Γεν. Γραμματέα.
  • κ. Ειδ. Γραμματέα.

 

  • Γεν. δ/νση διοικ. υποστήριξης.
  • Γεν. δ/νση σωφρ. πολιτικής.
  • Δ.Υ.Ε.Φ.Κ.Κ.
  • Δ/νση επιθεώρησης Κ.Κ.
  • Γραφ. κ. Υπουργού.
  • Πρωτ/μιες ενώσεις.


ΘΕΜΑ: 'Aνιση και άδικη κατανομή των υπερωριών και της εργασίας πέρα πενθημέρου, στο προσωπικό των Καταστημάτων Κράτησης.


Κύριε Γενικέ Γραμματέα,

Οι αποζημιώσεις των υπερωριών και της εργασίας πέρα πενθημέρου, διαχειρίζονται κεντρικά από τη Διεύθυνση Προσωπικού του Υπ. Δικαιοσύνης και κατανέμονται με απόφαση του Υπουργού κάθε έξι μήνες, στα καταστήματα κράτησης. Υπεύθυνος για την ορθολογική κατανομή (ανάλογα με τις ανάγκες της υπηρεσίας) είναι ο διευθυντής της κάθε φυλακής, ο οποίος πρακτικά ως προς την κατανομή δεν ελέγχεται.

Αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος, είναι ότι στην συντριπτική πλειοψηφία των υπηρεσιών υπάρχει δυσανάλογη κατανομή των ωρών, μεταξύ τόσο των υπαλλήλων αλλά κυρίως μεταξύ σωφρονιστικής υπηρεσίας και εξωτερικής φρουράς. Σε μελέτη της Ομοσπονδίας μας, αποδείξαμε ότι η κατανομή των πέρα πενθημέρου εργασίας (δηλαδή της αποζημίωσης των κομμένων ρεπό) είναι 95% για τους διοικητικούς και τους υπαλλήλους της Εσωτερικής Φύλαξης και μόνο 5% για τους υπαλλήλους της Εξωτερικής Φρούρησης. Σας θυμίζουμε ότι, οι εξωτερικοί φρουροί αποτελούν το 40% του συνόλου του προσωπικού των Κ.Κ. και έχουν 55% κενές οργανικές θέσεις.

Οι ημέρες ανάπαυσης που οφείλονται μόνο στην εξωτερική φρουρά Κορυδαλλού για παράδειγμα, αγγίζουν τις 10.000 εργάσιμες ημέρες και πανελλαδικά τις 20.000. Στα περισσότερα Κ.Κ. οι διευθυντές δεν έχουν πληρώσει ποτέ (!) υπερωρία ή πέρα πενθημέρου εργασία στο προσωπικό της εξωτερικής φρουράς.

Αναρωτιόμαστε, πλέον, γιατί αυτή η μεροληπτική συμπεριφορά στους Εξωτερικούς Φρουρούς; Γιατί εφόσον δεν επαρκούν οι πιστώσεις δεν καλύπτονται έστω μερικώς οι ανάγκες του συνόλου του προσωπικού, αλλά αποζημιώνονται για την εργασία τους μόνο ένα μέρος του προσωπικού των καταστημάτων κράτησης; Και μάλιστα, τις περισσότερες φορές, συγκεκριμένα άτομα;

Για την αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων, η λύση, που προτείνουμε, είναι η Διεύθυνση προσωπικού του Υπουργείου Δικαιοσύνης να κατανέμει ξεχωριστά τις ώρες των εξαιρέσιμων στην Υπηρεσία Εξωτερικής Φρούρησης (όπως είχε συμβεί το ά εξάμηνο του 2000), αναγκάζοντας με αυτό τον τρόπο τους διευθυντές των Κ.Κ. να αποζημιώνουν τους Εξωτερικούς φρουρούς, για την εργασία τους.

Επίσης, είναι απαραίτητο τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα, να ελέγξουν τις καταβολές αποζημιώσεων και να κινηθούν προς τον ορθολογισμό των αποζημιώσεων, καθώς επαναλαμβάνουμε παρατηρείται το φαινόμενο μέρος των υπαλλήλων (σωφρονιστικοί και διοικητικοί υπάλληλοι) να αποζημιώνονται από όλους τους κωδικούς (αγγίζοντας τα ανώτατα όρια αποζημίωσης, που προβλέπονται από την νομοθεσία) και στο σύνολο των εξωτερικών φρουρών να μην αποζημιώνεται ποτέ η υπερωρία και η πέρα πενθημέρου εργασία.

Σαν πρώτο βήμα, προτείνουμε να ζητηθεί από τους διευθυντές των Κ.Κ.:
α) κατάσταση, του εννιαμήνου 2008, που να δείχνει πόσες υπερωρίες και εργασίας πέρα του πενθημέρου, διατέθηκαν για την Υπηρεσία Εξωτερικής Φρούρησης και
β) κατάσταση του ίδιου χρονικού διαστήματος, με τα οικονομικά ποσά που έλαβαν ως αποζημίωση οι υπάλληλοι του Κ.Κ.,
θα διαπιστώσετε ότι στην κορυφή της κατάστασης φιγουράρουν τα ίδια πρόσωπα και μάλιστα με διαφορά από τους υπόλοιπους υπαλλήλους.

'Yστερα από τις πιο πάνω αυτονόητες παρατηρήσεις, διόλου αμφισβητούμενες, εκφράζουμε τη βεβαιότητα ότι το ζήτημα που έχει ανακύψει θα επιλυθεί πάραυτα. Το επίπεδο συνεργασίας μας και οι στοχεύσεις για ποιοτική αναβάθμιση του έργου των Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης δεν επιτρέπουν αδιαφορία από την πλευρά της πολιτικής και υπηρεσιακής ηγεσίας στην άμεση επίλυσή τους, όταν ατυχώς παρατηρούνται τέτοιες αστοχίες και παρατυπίες.


ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

-Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΚΩΣΤΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
-Ο-
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ