Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018

ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ

Κοινωνικό Πολύκεντρο

koinwniko polikentro

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΘΝΙΚΗΣ

ethniki

Τρίτη
16 Ιανουαρίου 2018
Προσκύνησις τιμίας αλύσεως αποστόλου Πέτρου, Πευσίππου και Νεονίλλης μαρτύρων, Δαμασκηνού

εγγραφείτε στο newsletter μας

marketing

Video

 

emvlimas

ONLINE ΧΡΗΣΤΕΣ

Έχουμε 39 επισκέπτες συνδεδεμένους
Αναβολή του 4ου Τακτικού Συνεδρίου της Ομοσπονδίας, στην Πάτρα. PDF Εκτύπωση E-mail
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ
ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.)
Χαλκίδα 02/04/2006
Αρ. Πρωτ.: 222
ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΧΑΙΝΑ 7-9
(Εμπορικό Κέντρο FORUM)
Τ.Κ. 34100 - ΧΑΛΚΙΔΑ
ΤΗΛ: 2221062982
FAX: 2221062985
website: www.poyef.gr
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
ΠΡΟΣ: Πρωτοβάθμιες Ενώσεις Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης


ΘΕΜΑ: Αναβολή του 4ου Τακτικού Συνεδρίου της Ομοσπονδίας, στην Πάτρα.


Κύριε πρόεδρε, κύριοι συνάδελφοι,

Στις 31 Μαρτίου είχε προγραμματιστεί στην Πάτρα το 4ο πανελλαδικό συνέδριο της Ομοσπονδίας μας.
Πλην όμως, το τραγικό γεγονός της πυρκαγιάς στις Φυλακές Κορυδαλλού, που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο τριών κρατουμένων και την σοβαρή κατάσταση της υγείας ενός ακόμα, αποτέλεσαν για το προεδρείο καταλυτικό λόγο για να αναβάλει τις εργασίες του συνεδρίου ύστερα από ομόφωνη απόφαση του έκτακτου Δ.Σ. που έλαβε χώρα αμέσως μόλις πληροφορηθήκαμε το συμβάν.
Καμία συνδικαλιστική διεκδίκηση και κανένα υπηρεσιακό ή άλλο αίτημα, όσο δίκαιο και όσο επιτακτικό και αν είναι, δεν βρίσκεται σε ανώτερη θέση απ' την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια.
Η υψηλή αίσθηση της αποστολής μας, η υπευθυνότητα και ο σεβασμός για την ασφάλεια των πολιτών και των κρατουμένων και η απόλαυση της εμπιστοσύνης του κοινωνικού συνόλου, υπήρξαν για εμάς στοιχεία καταλυτικά για να αναβάλουμε τις εργασίες του προγραμματισμένου πανελλαδικού συνεδρίου.
Ο φόβος για γενίκευση των ταραχών, συνηγόρησε στην απόφαση μας αυτή.
Δεν χρειάστηκε κανένας απ' την πολιτική ή φυσική ηγεσία μας, να μας ζητήσει την αναστολή του συνεδρίου καθώς τα μέλη του Δ.Σ. και οι σύνεδροι, με βαθιά πεποίθηση ότι εκφράζουν την βούληση όλων των συναδέλφων κάθε σωφρονιστικού καταστήματος της χώρας, προέβαλαν το υπηρεσιακό και Εθνικό καλό από τις όποιες δίκαιες συνδικαλιστικές διεκδικήσεις.
Η ευκαιρία να προβληθούν τα αιτήματα του κλάδου και να ενημερωθούν αρμοδίως οι συνάδελφοι, δια των συνέδρων, χάθηκε σε αυτό το συνέδριο. Κερδίσθηκε όμως, δια της αποφάσεως αυτής για μια ακόμη φορά ο σεβασμός στο κλάδο και στους αντιπροσώπους του και η εμπιστοσύνη της κοινωνίας, της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας ότι στα μέλη μας θα βρουν όχι απλά άριστα εκτελεστικά όργανα, αλλά συνεργάτες και κοινωνούς της υψηλής αποστολής που εκπληρώνουμε.
Θα πρέπει τέλος να αναφερθεί ότι στα περιθώρια του συνεδρίου και εκμεταλλευόμενοι την καθολική παρουσία των συνέδρων είχαμε την ευκαιρία, έστω και άτυπα να ανταλλάξουμε απόψεις, να εντοπίσουμε τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις και να επικεντρώσουμε στις προτεραιότητες και τα χρονοδιαγράμματα όπως:
  1. Προσλήψεις 225 Εξωτερικών Φρουρών. Το σχέδιο της προκήρυξης, είναι ήδη για υπογραφή στον Υπουργό Δικαιοσύνης. Αναμένεται να δημοσιευτεί στις επόμενες ημέρες, ενώ η σχολή έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο στην Κομοτηνή.
  2. Υπογραφή της Κ.Υ.Α. "Οπλισμός Εξωτερικών Φρουρών". Ως γνωστό η υπογραφή της Κ.Υ.Α. έχει καθυστερήσει, καθότι το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως δεν συμφωνούσε στο δικαίωμα των Εξ. Φρουρών να φέρουν τον ατομικό τους οπλισμό και εκτός υπηρεσίας (συγκεκριμένα στον αναγκαίο χρόνο μετάβασης από την υπηρεσία ή την εκπαίδευση στο σπίτι). Για την επίλυση του θέματος πραγματοποιήθηκε ευρύτατη σύσκεψη, παρόντων των Γενικών Γραμματέων των δύο Υπουργείων, στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξεως, εκεί συμφωνήθηκε να υπογραφεί η Κ.Υ.Α. ως έχει, δηλαδή να επιτρέπεται η οπλοφορία "από και προς την οικεία". Το διοικητικό συμβούλιο, μετέφερε τα παραπάνω στους συνέδρους με επιφύλαξη και ταυτόχρονα ανακοίνωσε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. στα μέσα Απριλίου, ώστε να εκτιμήσει εκ νέου την κατάσταση. Τέλος, ανακοινώθηκε η πρόθεση του Δ.Σ. να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, σε περίπτωση μη υπογραφής της Κ.Υ.Α.
  3. Κανονισμός λειτουργίας Υ.Ε.Φ.Κ.Κ. Η επιτροπή του κανονισμού λειτουργίας, συγκροτήθηκε στις 12/02/2006 και πρέπει μέχρι το τέλος Απριλίου να παραδώσει το πόρισμα της στον Υπουργό Δικαιοσύνης. Το Δ.Σ. συνεδριάζει κάθε μήνα, ώστε να ενημερώνεται από το μέλος της επιτροπής και πρόεδρο της Π.Ο.Υ.Ε.Φ. Κωστίκα Γεώργιο, για την πορεία της επιτροπής. Στο συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί τον μήνα Μάιο, θα γίνει διεξοδική ενημέρωση και ανάλυση επί του τελικού σχεδίου.
  4. Αύξηση διανεμητικού λογαριασμού. Αναμενόταν η ανακοίνωση - δέσμευση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, στο συνέδριο για την αύξηση του διανεμητικού λογαριασμού. Ο Γ.Γ. είναι ομιλητής στο συνέδριο των δικαστικών υπαλλήλων, την Τετάρτη 05/04/2006 και αναμένεται να προβεί σε ανακοίνωση επί του θέματος. Στο ίδιο συνέδριο είναι καλεσμένη και η διοίκηση της ομοσπονδίας μας. Για οποιαδήποτε εξέλιξη, θα υπάρξει εκ νέου ενημέρωση σας.
  5. Προμήθειες αμυντικού εξοπλισμού. Δεκτό έγινε το αίτημα της Π.Ο.Υ.Ε.Φ. για την προμήθεια : α) είκοσι τριών Η/Υ, ένα για κάθε φρουρά, και σύνδεσης τους με την γραμματεία της φυλακής. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η πάγια διεκδίκηση μας, να έχουμε πρόσβαση στον φάκελο του μεταγόμενου ή φρουρούμενου κρατουμένου, β) αγορά 150 νέων αλεξίσφαιρων γιλέκων, ώστε να επιτευχθεί η αναλογία ενός αλεξίσφαιρου γιλέκου ανά τρία άτομα, γ) αγορά άλλων 80 φορητών ασυρμάτων, οι οποίοι θα διανεμηθούν στις φρουρές των νοσοκομείων.
Επίσης, συζητήθηκαν και άλλα θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος, τα οποία όμως δεν είναι δυνατόν να αναλυθούν στο παρόν έγγραφο.
Είναι προφανές, ότι τα πολύτιμα αυτά συμπεράσματα που εξήχθησαν, έστω και άτυπα από τους σύνεδρους, θα τεθούν υπόψη της πολιτικής ηγεσίας και θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης και στο επόμενο συνέδριο μας.


ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

-Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΚΩΣΤΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
-Ο-
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΑΓΓΕΛΑΚΟΥΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ