Σάββατο, 17 Μαρτίου 2018

ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ

Κοινωνικό Πολύκεντρο

koinwniko polikentro

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΘΝΙΚΗΣ

ethniki

Σάββατο
17 Μαρτίου 2018
Αλεξίου ανθρώπου Θεού, Θεοστηρίκτου

εγγραφείτε στο newsletter μας

marketing

Video

 

emvlimas

ONLINE ΧΡΗΣΤΕΣ

Έχουμε 40 επισκέπτες συνδεδεμένους
Χαιρετισμός του Δ.Σ. της Π.Ο.Υ.Ε.Φ. στο 6ο τεύχος του περιοδικού "Εξωτερική 'Eκφραση" PDF Εκτύπωση E-mail
Χαιρετισμός του Δ.Σ. της Π.Ο.Υ.Ε.Φ.
στο 6ο τεύχος του περιοδικού "Εξωτερική 'Eκφραση"


Αύγουστος, ένας μήνας του έτους συνδεδεμένος με την άδεια, την παραλία και στιγμές χαλάρωσης. Σ' αυτό το πνεύμα κινείται και το τεύχος που κρατάτε, με καλοκαιρινά αφιερώματα (Κρήτη, ήλιος και προστασία) πλαισιωμένα με σοβαρές υπηρεσιακές μελέτες (αλεξίσφαιρα, πειθαρχικό δίκαιο) και με τις γνώριμες μόνιμες στήλες. Η συντακτική ομάδα προσπάθησε και - νομίζω - τα κατάφερε να ετοιμάσει ένα περιοδικό, σύντροφο και στην Υπηρεσία και στην καλοκαιρινή άδεια.
Στον αντίποδα, το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας δεν βρίσκεται σε καλοκαιρινή ραστώνη και πώς θα μπορούσε άλλωστε όταν θέματα όπως, οι προσλήψεις, η αύξηση του μερίσματος του διανεμητικού λογαριασμού, η άδεια οπλοφορίας και ο κανονισμός λειτουργίας, βρίσκονται σε εξέλιξη όλο αυτό το διάστημα. Είναι βέβαια γνωστό ότι βασικοί στόχοι μας επιτεύχθηκαν, οι πρώτοι 225 συνάδελφοι ετοιμάζονται για τη σχολή, άλλοι 180 θα προσληφθούν μέχρι τέλους του έτους, οι πρώτες άδειες οπλοφορίας υπογράφτηκαν και δεκάδες άλλες ετοιμάζονται, η μηνιαία αύξηση του διανεμητικού λογαριασμού υπογράφτηκε.
Η Ομοσπονδία μας, η Εξωτερική Φρουρά ετοιμάζεται να εισέλθει στον γόνιμο Σεπτέμβριο με αίσιους οιωνούς, με οιωνούς που τις επιτρέπουν να ατενίσει με αισιοδοξία το μέλλον, αξιοποιώντας στο έπακρο την συνδικαλιστική εμπειρία και τις γνώσεις που αποκόμισε αυτά τα χρόνια. Η προσοχή μας και η δυναμική μας συγκεντρώνεται σε τρία σημεία πλέον α) στην θεσμική ολοκλήρωση του κανονισμού, β) στην επιτυχή εκπαίδευση και αφομοίωση των νέων συναδέλφων και γ) στις εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια.
Για το μεν πρώτο, η Ομοσπονδία μας έχει αφιερώσει χρόνια μελέτης και δεκάδες έγγραφα με προτάσεις και μνημόνια, όλα δείχνουν ότι και αυτή η περιπέτεια βρίσκεται στο τέλος της. Είναι πλέον πιθανό ότι στο τέλος του Αυγούστου, ο κανονισμός λειτουργίας της Υπηρεσίας θα είναι έτοιμος να τεθεί σε εφαρμογή.
Επίσης, στα τέλη Αυγούστου - αρχές Σεπτεμβρίου, αναμένεται να λειτουργήσει η σχολή με τους νέους συναδέλφους, η οποία θα ολοκληρωθεί μετά από δύο μήνες. Στη συνέχεια οι νέοι συνάδελφοι θα τοποθετηθούν στις υπηρεσίες και πρέπει να τύχουν της προσοχής όλων μας, ώστε να επιλυθούν οι απορίες τους, να συνεκπαιδευτούν και να νοιώσουν, το γρηγορότερο δυνατό, μέλη της οικογένειας μας. Συνάδελφοι, είναι υποχρέωση όλων μας οι καινούργιοι συνάδελφοι να μην αντιμετωπίσουν τα προβλήματα και την απαξίωση που αντιμετωπίσαμε πολλοί από εμάς.
Ταυτόχρονα, με την τοποθέτηση των καινούργιων, πολλοί από τους παλιούς συναδέλφους θα ετοιμάζουν βαλίτσες για την μετακίνηση, κοντά στα σπίτια τους. Οι μεταθέσεις θα περάσουν μέσα από το υπηρεσιακό συμβούλιο. Το δικό μας υπηρεσιακό συμβούλιο, που θεσμοθετήθηκε μετά από αγώνα της Π.Ο.Υ.Ε.Φ. κόντρα σε πολλούς και δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις κόντρα σε συναδέλφους - και τώρα συνυποψήφιους (!) -. Είναι βέβαια αντιληπτό, τι φθορά θα προκαλούταν στην Ομοσπονδία μας αν οι μεταθέσεις και οι αποσπάσεις, περνούσαν μέσα από το τέως υπηρεσιακό συμβούλιο. Ωστόσο, δεν είναι ώρα ούτε για επανάπαυση ούτε για εφησυχασμό, είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε ακόμα έναν αγώνα, έναν αγώνα που σε καμία περίπτωση δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε. Η Π.Ο.Υ.Ε.Φ. πήρε μια ομόφωνη απόφαση, επιβεβλημένη άλλωστε και από το καταστατικό της "να κατέλθει στις εκλογές με ενωτικό ψηφοδέλτιο χωρίς καμία σημαία πέρα από αυτήν της Ομοσπονδίας και των συναδέλφων, Εξωτερικών Φρουρών".
Συνάδελφοι σε αυτές τις πρώτες εκλογές των υπηρεσιακών συμβουλίων, καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη, το μήνυμα πρέπει να είναι ξεκάθαρο.
Δεν υπάρχει κανένα δίλημμα, όταν η Ομοσπονδία κατέρχεται σε ένα ενωτικό ψηφοδέλτιο, στο οποίο δικαίωμα συμμετοχής έχουν άπαντες, ανεξαιρέτως κομματικών, κοινωνικών ή άλλων πεποιθήσεων.
Συνάδελφοι, θα μπορούσαμε να παραθέσουμε δεκάδες επιχειρήματα ή να κάνουμε συγκρίσεις μεταξύ των ψηφοδελτίων, ακόμα δε να καταθέσουμε τους στόχους ή τις επιτυχίες της Ομοσπονδίας, δεν υπάρχει λόγος όμως. ¼χι γιατί η παράθεση αυτών των στοιχείων δεν θα μας βοηθήσει, αλλά γιατί μπορεί να μας διχάσει. Η πρώτη σκέψη όλων μας, πρέπει να είναι να μην βάζουμε μπροστά πράγματα που μας διχάζουν αλλά να επιδιώκουμε να κινούμαστε ενιαία, ανεξάρτητα, ενωτικά. Κάποιοι συνάδελφοι στην πορεία το ξέχασαν ή τους ανάγκασαν να το ξεχάσουν.
Ας τους το θυμίσουμε καλόπιστα εμείς, όλοι οι Εξωτερικοί Φρουροί, μία επιλογή - μία ψήφος ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ.


ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗΤο Δ.Σ. της Π.Ο.Υ.Ε.Φ.