Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018

ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ

Κοινωνικό Πολύκεντρο

koinwniko polikentro

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΘΝΙΚΗΣ

ethniki

Παρασκευή
19 Ιανουαρίου 2018
Μακαρίου του Αιγυπτίου, Αρσενίου, Μάρκου

εγγραφείτε στο newsletter μας

marketing

Video

 

emvlimas

ONLINE ΧΡΗΣΤΕΣ

Έχουμε 47 επισκέπτες συνδεδεμένους
Ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με τον κανονισμό εξωτερικής φρούρησης, το συμβούλιο προέδρων, τη σχολή δοκίμων Εξ. Φρουρών, την έκδοση αδειών οπλοφορίας και την κατάθεση αγωγών διεκδίκησης για τα 176€. PDF Εκτύπωση E-mail
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ
ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.)
Χαλκίδα 19/09/2006
Αρ. Πρωτ.: 468
ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΧΑΙΝΑ 7-9
(Εμπορικό Κέντρο FORUM)
Τ.Κ. 34100 - ΧΑΛΚΙΔΑ
ΤΗΛ: 2221062982
FAX: 2221062985
website: www.poyef.gr
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
ΠΡΟΣ: Πρωτοβάθμιες Ενώσεις Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης


ΘΕΜΑ: Ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με τον κανονισμό εξωτερικής φρούρησης, το συμβούλιο προέδρων, τη σχολή δοκίμων Εξ. Φρουρών, την έκδοση αδειών οπλοφορίας και την κατάθεση αγωγών διεκδίκησης για τα 176€.


Κύριε πρόεδρε, κύριοι συνάδελφοι,

Η διοίκηση της ομοσπονδίας, το τελευταίο διάστημα έγινε αποδέκτης μιας σειράς ερωτημάτων, που κατά την γνώμη μας αφορά το σύνολο των συναδέλφων.
Συγκεκριμένα:

Κανονισμός Υπηρεσίας Εξωτερικής Φρούρησης Κ.Κ.
Το Προεδρικό Διάταγμα "Κανονισμού Υ.Ε.Φ.Κ.Κ." έχει σταλεί για υπογραφή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μετά την υπογραφή του θα δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου - αρχές Οκτωβρίου. Ο κανονισμός ενσωματώνει βασικές διεκδικήσεις της Π.Ο.Υ.Ε.Φ. οι οποίες έχουν αποφασιστεί σε σειρά συνεδρίων και δρομολογήθηκαν με ενέργειες της διοίκησης της Ομοσπονδίας. Για την ενημέρωση των συναδέλφων η Π.Ο.Υ.Ε.Φ. θα συγκαλέσει Συμβούλιο Προέδρων των σωματείων όλης της χώρας, στις αρχές Οκτωβρίου (θα ενημερωθείτε με ξεχωριστό έγγραφο) και στην έκδοση 1500 τεμαχίων (βιβλίων) του κανονισμού λειτουργίας, που θα διανεμηθούν σε όλα τα φυσικά μέλη της Π.Ο.Υ.Ε.Φ.

Σχολή δοκίμων Εξωτερικών Φρουρών.
Η σχολή θα λειτουργήσει μετά την δημοσίευση του κανονισμού λειτουργίας (περίπου δέκα ημέρες μετά), καθώς η διάταξη σύστασης και λειτουργίας της σχολής συμπεριλαμβάνεται στον εν λόγω κανονισμό. Επίσης, είναι εύλογο να θεσμοθετηθεί πρωτίστως ο κανονισμός, καθώς αποτελεί σημαντικό μάθημα για τους δόκιμους.

¸κδοση αδειών οπλοφορίας ατομικού ιδιωτικού οπλισμού Εξ. Φρουρών.
Είναι γνωστό ότι η έκδοση αδειών οπλοφορίας από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, αντιμετώπισε τα αναμενόμενα προβλήματα καθυστέρησης που συνηθίζονται να εμφανίζονται στην υλοποίηση κάθε καινούργιας διάταξης και διαδικασίας. Προβλήματα, όπως η έλλειψη υπολογιστών και δακτυλογράφου, σήμερα έχουν επιλυθεί και πλέον η διαδικασία προχωράει πιο γρήγορα. Ωστόσο οι συνάδελφοι, πρέπει να γνωρίζουν ότι λόγω των πολλών αιτήσεων και της εξονυχιστικής έρευνας των δικαιολογητικών που απαιτείται, ο μέσος χρόνος ολοκλήρωσης της διαδικασίας έκδοσης της άδειας είναι από 5 έως 7 εβδομάδες. Χρόνος, που σταδιακά θα μειωθεί λόγω της τεχνογνωσίας και της εμπειρίας που έχει αποκτηθεί αλλά ακόμα και έτσι το απαιτούμενο διάστημα είναι σαφέστατα μικρότερο από το απαιτούμενο σε άλλες ανάλογες υπηρεσίες (π.χ. Στην ΕΛ.ΑΣ. και το Λιμενικό απαιτούνται από 2 έως 3 μήνες).

Κατάθεση αγωγών για την διεκδίκηση των 176€.
Οι αγωγές των συναδέλφων έχουν κατατεθεί στους νομικούς μας συμβούλους και αναμένεται εντός του Οκτωβρίου να κατατεθούν και στο δικαστήριο.


ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

-Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΚΩΣΤΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
-Ο-
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΑΓΓΕΛΑΚΟΥΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ