Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018

ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ

Κοινωνικό Πολύκεντρο

koinwniko polikentro

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΘΝΙΚΗΣ

ethniki

Παρασκευή
19 Ιανουαρίου 2018
Μακαρίου του Αιγυπτίου, Αρσενίου, Μάρκου

εγγραφείτε στο newsletter μας

marketing

Video

 

emvlimas

ONLINE ΧΡΗΣΤΕΣ

Έχουμε 98 επισκέπτες συνδεδεμένους
Θέσπιση του κανονισμού λειτουργίας της Υ.Ε.Φ.Κ.Κ. με το Π.Δ. 215/12-10-06. PDF Εκτύπωση E-mail
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ
ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.)
Χαλκίδα 25/10/2006

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΧΑΙΝΑ 7-9
(Εμπορικό Κέντρο FORUM)
Τ.Κ. 34100 - ΧΑΛΚΙΔΑ
ΤΗΛ: 2221062982
FAX: 2221062985
website: www.poyef.gr
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΘΕΜΑ: Θέσπιση του κανονισμού λειτουργίας της Υ.Ε.Φ.Κ.Κ. με το Π.Δ. 215/12-10-06.


Αγαπητή κυρία, αγαπητέ κύριε,

Ο κανονισμός λειτουργίας της Υ.Ε.Φ.Κ.Κ. έχει την νομική μορφή του Προεδρικού Διατάγματος και υπογράφεται πλέον από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αποτελεί το τέταρτο, σχετικό με την Υπηρεσία μας, νομοθέτημα. Το θεσμικό πλαίσιο της υπηρεσίας αποτελείται, εκτός του κανονισμού, από τους νόμους 2721/99 & 3388/05 και την Κ.Υ.Α. "ιδιωτικός ατομικός οπλισμός Εξ. Φρουρών".
Αποτελείται από έξι (6) κεφάλαια και συνολικά είκοσι έξι (26) άρθρα. Το Π.Δ. 215/06 διαπραγματεύεται μια σειρά από ζητήματα όπως: τα καθήκοντα των Εξ. Φρουρών στις μεταγωγές, την φρούρηση στα νοσοκομεία, τις ενέργειες σε περίπτωση απόπειρας απόδρασης, το νέο σύστημα χρόνου εργασίας και χορήγησης αδειών, κ.α. Επίσης θεσπίζεται ξεχωριστή Διεύθυνση της Υπηρεσίας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, ορίζεται αντικειμενικός τρόπος προαγωγής των βαθμοφόρων, ιδρύεται σχολή δοκίμων, βαθμοφόρων & μετεκπαίδευσης, καθορίζεται επακριβώς ο οπλισμός και εξοπλισμός των Εξ. Φρουρών, προβλέπεται η χορήγηση υπηρεσιακών ταυτοτήτων, ενώ αλλάζουν και τα εμβλήματα της υπηρεσίας.
Το πλαίσιο του κανονισμού προέκυψε μέσα από μια ζύμωση των υπηρεσιακών αναγκών και των συνδικαλιστικών διεκδικήσεων της Π.Ο.Υ.Ε.Φ. Συγκροτήθηκαν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης δύο επιτροπές με αντικείμενο την θέσπιση του κανονισμού, οι διεργασίες των οποίων κράτησαν, συνολικά, σχεδόν ένα χρόνο.
Το διοικητικό συμβούλιο και το σύνολο των Εξωτερικών Φρουρών, εκφράζει την απόλυτη ικανοποίηση του προς την πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, για την ολοκλήρωση ενός συγκροτημένου θεσμικού πλαισίου στην Υπηρεσία Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης.


ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

-Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΚΩΣΤΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
-Ο-
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΑΓΓΕΛΑΚΟΥΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ