Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018

ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ

Κοινωνικό Πολύκεντρο

koinwniko polikentro

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΘΝΙΚΗΣ

ethniki

Παρασκευή
19 Ιανουαρίου 2018
Μακαρίου του Αιγυπτίου, Αρσενίου, Μάρκου

εγγραφείτε στο newsletter μας

marketing

Video

 

emvlimas

ONLINE ΧΡΗΣΤΕΣ

Έχουμε 31 επισκέπτες συνδεδεμένους
Δημοσίευση της αύξησης μερίσματος του διανεμητικού λογαριασμού. PDF Εκτύπωση E-mail
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ
ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.)
Χαλκίδα 01/08/2005
Αρ. Πρωτ.: 0179
ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΧΑΙΝΑ 7-9
(Εμπορικό Κέντρο FORUM)
Τ.Κ. 34100 - ΧΑΛΚΙΔΑ
ΤΗΛ: 2221062982
FAX: 2221062982
Website: www.poyef.gr
ΠΡΟΣ: Πρωτοβάθμιες Ενώσεις Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης


ΘΕΜΑ: Δημοσίευση της αύξησης μερίσματος του διανεμητικού λογαριασμού.


Κύριε πρόεδρε, κύριοι συνάδελφοι

Με την δημοσίευση της Κ.Υ.Α. 1048/25-07-05 (δημοσίευση: 27/07/2005), ολοκληρώνεται η δίχρονη διεκδίκηση όλων των ομοσπονδιών του Υπουργείου Δικαιοσύνης, για αύξηση του μερίσματος του διανεμητικού λογαριασμού.
Η εν λόγω διεκδίκηση δρομολογήθηκε με την αύξηση των εσόδων (προ διετίας) του διανεμητικού λογαριασμού και αποτέλεσε πεδίο σύνθεσης και κοινού προγραμματισμού όλων των ομοσπονδιών του χώρου (ΠΟΥΕΦ, ΟΔΥΕ, ΟΣΥΕ, σύλλογος κεντρικής υπηρεσίας & σύλλογος άμισθων υποθηκοφυλακείων).
Είναι γεγονός, ότι στην πορεία αυτή προέκυψαν και αντιμετωπίστηκαν αρκετά προβλήματα και δυσκολίες, όπως η διαφωνία συνδικαλιστικών φορέων σχετικά με το αν η αύξηση του διανεμητικού θα είναι κλιμακωτή, ανάλογα με τον κλάδο (ΥΕ, ΔΕ, ΤΕ, ΠΕ) και τα χρόνια υπηρεσίας, εξέλιξη που αν πραγματοποιούταν θα σήμαινε ότι η αύξηση του διανεμητικού λογαριασμού για τους εξωτερικούς φρουρούς θα ήταν πολύ μικρή (καθότι ΥΕ & ΔΕ με μόλις πέντε (5) χρόνια υπηρεσίας). Ακόμα δε, την ύστατη στιγμή (στις 20/07/2005) οι ομοσπονδίες κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν την απροθυμία του Υπουργείου Οικονομικών να δώσει αύξηση μεγαλύτερη των πενήντα (50) € μηνιαίως, γεγονός που υποχρέωσε τις διοικήσεις των συνδικαλιστικών φορέων να επιδώσουν υπόμνημα στους αρμόδιους υπουργούς (κοινοποιείται) και να προγραμματίσουν κοινά διοικητικά συμβούλια και κινητοποιήσεις. Εν τέλει, λόγω της άμεσης αντίδρασης των συνδικαλιστικών και την καταλυτική παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ο υφυπουργός οικονομικών δεν τροποποίησε το σχέδιο της Κ.Υ.Α. και υπογράφτηκε ως είχε.
Η Κ.Υ.Α. 1048/25-07-05 (δημοσίευση 27/07/2005) "Ρύθμιση υπολοίπων επιδομάτων προσωπικού σύμφωνα με τις παραγράφου 8&9 του άρθρου 12 Ν.3205/03 - αναπροσαρμογή των τηρούμενων χρηματικών ποσών στους δικαιούχους του υπ' αριθμού 2628 1/6 που τηρείται στην τράπεζα Ελλάδος και άλλες διατάξεις" περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων:
  1. Αύξηση του μερίσματος κατά 81€ μηνιαίως, σ' όλους τους υπαλλήλους του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ανεξαρτήτως κλάδου και χρόνου υπηρεσίας.
  2. Αναδρομικότητα απόφασης από 01/05/2005 (δηλαδή και το μέρισμα που μας χορηγήθηκε το μήνα Ιούλιο).
  3. Συγκρότηση διαχειριστικής και ελεγκτικής επιτροπής του διανεμητικού πόρου, στις οποίες για πρώτη φορά συμμετέχουν ισότιμα εκπρόσωποι της ομοσπονδίας μας.
  4. Την απόδοση 0,75 τις χιλίοις (αντί του 0,50 τις χιλίοις που ίσχυε μέχρι τώρα) στην ομοσπονδία μας, χρήματα τα οποία μέχρι τώρα τα λάμβανε η ομοσπονδία μας κατόπιν προφορικής συμφωνίας μεταξύ των Δ.Σ. της Π.Ο.Υ.Ε.Φ. της Ο.Σ.Υ.Ε. και της διεύθυνσης οικονομικού.ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

-Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΚΩΣΤΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
-Ο-
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΑΓΓΕΛΑΚΟΥΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ