Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018

ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ

Κοινωνικό Πολύκεντρο

koinwniko polikentro

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΘΝΙΚΗΣ

ethniki

Τρίτη
16 Ιανουαρίου 2018
Προσκύνησις τιμίας αλύσεως αποστόλου Πέτρου, Πευσίππου και Νεονίλλης μαρτύρων, Δαμασκηνού

εγγραφείτε στο newsletter μας

marketing

Video

 

emvlimas

ONLINE ΧΡΗΣΤΕΣ

Έχουμε 93 επισκέπτες συνδεδεμένους
Σχετικά με την ίδρυση της "Πανελλήνιας 'Eνωσης Πτυχιούχων". PDF Εκτύπωση E-mail
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ
ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.)
Χαλκίδα 17/10/2005
Αρ. Πρωτ.: 278
ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΧΑΙΝΑ 7-9
(Εμπορικό Κέντρο FORUM)
Τ.Κ. 34100 - ΧΑΛΚΙΔΑ
ΤΗΛ: 2221062982
FAX: 2221062982
Website: www.poyef.gr
ΠΡΟΣ: Πρωτοβάθμιες Ενώσεις Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης


ΘΕΜΑ: Σχετικά με την ίδρυση της "Πανελλήνιας 'Eνωσης Πτυχιούχων".


Κύριε πρόεδρε, κύριοι συνάδελφοι

Την Παρασκευή 14/10/2005 τα Σωματεία Εξωτερικής Φρούρησης έγιναν αποδέκτες εγγράφου με θέμα: 'Iδρυση πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής (σωματείο) με την επωνυμία "Πανελληνίας Ενώσεως Πτυχιούχων", μέσω φαξ (2104987174) από τα γραφεία της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (Ο.Σ.Υ.Ε.).
Ο σκοπός και τα κίνητρα αυτής της κίνησης μπορούν να αναζητηθούν ή να εκτιμηθούν από τον καθένα μας, αλλά οπωσδήποτε δεν μπορεί να είναι η προάσπιση και η διαφύλαξη εργασιακών δικαιωμάτων των Εξωτερικών Φρουρών ή μόνο των πτυχιούχων Εξωτερικών Φρουρών.

¢ραγε αποτελεί θεμιτή πρόταση να ακολουθήσουμε τα μονοπάτια των αστυνομικών, των λιμενικών και άλλων που δημιούργησαν ενώσεις αξιωματικών και κατωτέρων ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης. Δηλαδή μετά το σωματείο 'Eνωσης Πτυχιούχων, η επόμενη κίνηση θα είναι η 'Eνωση ΜΗ Πτυχιούχων (;). Δεν είναι οφθαλμοφανές ότι αυτές οι ενέργειες θα οδηγήσουν σε εμφύλιο συνδικαλιστικό σπαραγμό; Μήπως αυτός είναι εντέλει ο σκοπός; Είναι άραγε τυχαίο ότι αυτοί που ηγούνται και αυτής της κίνησης, είναι οι ίδιοι που συνεχώς επιδιώκουν να δημιουργούν προσχώματα και κωλύματα στην λειτουργία των σωματείων εξωτερικής φρουράς;

Η Π.Ο.Υ.Ε.Φ. από την ίδρυση της είχε διατυπώσει το αίτημα για αναγνώριση των πανεπιστημιακών πτυχίων, άλλωστε πολλά από τα ιδρυτικά της μέλη που σήμερα απαρτίζουν τα διοικητικά συμβούλια και το συνέδριο είναι πτυχιούχοι. Είναι επίσης γνωστό ότι η αναγνώριση των πτυχίων (μετάταξη) ήταν ένα από τα αιτήματα των κινητοποιήσεων μας, ενώ ήταν και στο σχέδιο νόμου 3388/05 αλλά δυστυχώς απορρίφθηκε από την πολιτική ηγεσία, την ύστατη στιγμή.
Στο τελευταίο συνέδριο τον Μάιο του 2005, το διοικητικό συμβούλιο εξουσιοδοτήθηκε να διεκδικήσει συνδικαλιστικά ή δικαστικά την τροποποίηση του Ν. 2721/99, σε σχέση με την απαγόρευση της μετάταξης. Σ' αυτό λοιπόν το πλαίσιο το διοικητικό συμβούλιο της Π.Ο.Υ.Ε.Φ. αποφάσισε εκτός της συνδικαλιστικής επιδίωξης να προχωρήσει και στην δικαστική αξίωση του παραπάνω. Μάλιστα, είναι ευρέως γνωστό ότι στις επόμενες εβδομάδες η Π.Ο.Υ.Ε.Φ. θα αποστείλει τις σχετικές αιτήσεις αγωγών στα σωματεία. Μήπως γι' αυτό ανακοινώθηκε η …. προσπάθεια σύστασης ένωσης πτυχιούχων εξωτερικών φρουρών;
Συγκεκριμένα η ομοσπονδία μας, θα ζητήσει από όσα μέλη των ενώσεων μας επιθυμούν, να κινηθούν δικαστικά δια των νομικών συμβούλων της Π.Ο.Υ.Ε.Φ. χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση (μόνο την αξία του παράβολου).

Συνεπώς, συνάδελφοι ποιος ο λόγος να ιδρυθεί ένωση πτυχιούχων όταν αφενός συνδικαλιστικά το διεκδικεί ΟΛΗ η ομοσπονδία και ΟΛΟΙ οι εξωτερικοί φρουροί και είναι σε εξέλιξη δικαστική αξίωση από την Π.Ο.Υ.Ε.Φ.; βέβαια η προσωρινή διοίκηση της ένωσης πτυχιούχων, έχει κάθε λόγο να ανησυχεί αφού οι τέσσερεις (από τους πέντε) δεν είναι μέλη της Π.Ο.Υ.Ε.Φ. Αντιθέτως το ενδιαφέρον τους για την Π.Ο.Υ.Ε.Φ. είναι μάλλον αρνητικό.
Συγκεκριμένα:
1. Ο κος Λιλόγλου Σταύρος, αντιπρόεδρος του συλλόγου υπαλλήλων Κορυδαλλού της Ο.Σ.Υ.Ε.
2. Ο κος Νιφόρας Σταύρος, μέχρι πρόσφατα αντιπρόσωπος της Π.Ο.Υ.Ε.Φ. καθώς παραιτήθηκε πριν από λίγες ημέρες.
3. Οι κύριοι Μαυροειδής Χρήστος και Νεράιδας Δημήτριος, που επίσης δεν ανήκουν σε σωματείο της Π.Ο.Υ.Ε.Φ.

Είναι σκόπιμο να επισημάνουμε σε όλους τους συναδέλφους ότι, δικαίωμα του συνδικαλίζεσθε έχουν μόνο σε μία πρωτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση και αυτή δεν μπορεί να είναι άλλη από την Π.Ο.Υ.Ε.Φ. και τα σωματεία της. Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων (23 ενώσεις και 1100 μέλη) που συμμετέχουν και συνδικαλίζονται στα πρωτοβάθμια σωματεία και όλα τα σωματεία στην Π.Ο.Υ.Ε.Φ. αποτελούν την τρανότερη απόδειξη, την μεγαλύτερη καταξίωση για εμάς και για το έργο που με συνέπεια και επιτυχία επιτελούμε προς όφελος του συνόλου των Εξωτερικών Φρουρών.

Κύριε πρόεδρε, κύριοι συνάδελφοι

Δεν είναι η πρώτη φορά, που γινόμαστε μάρτυρες τέτοιων κινήσεων και ενεργειών. Η δημιουργία παρασιτικών ενώσεων, πέρα της προφανούς παρανομίας τους κανένα πρακτικό ή συνδικαλιστικό κέρδος δεν έχει, δεν εξυπηρετεί και είναι ενάντια στους συναδέλφους και το συμφέρον τους.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους, να αγνοήσουν και να αποδοκιμάσουν επιδεικτικά αυτή την κίνηση, που έτσι και αλλιώς αποτελεί συνέχεια άλλων παρόμοιων και εξίσου αποτυχημένων προσπαθειών.ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

-Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΚΩΣΤΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
-Ο-
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΑΓΓΕΛΑΚΟΥΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ