Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018

ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ

Κοινωνικό Πολύκεντρο

koinwniko polikentro

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΘΝΙΚΗΣ

ethniki

Τρίτη
16 Ιανουαρίου 2018
Προσκύνησις τιμίας αλύσεως αποστόλου Πέτρου, Πευσίππου και Νεονίλλης μαρτύρων, Δαμασκηνού

εγγραφείτε στο newsletter μας

marketing

Video

 

emvlimas

ONLINE ΧΡΗΣΤΕΣ

Έχουμε 98 επισκέπτες συνδεδεμένους
Η αναγνώριση των πτυχίων και το δικαίωμα μετάταξης στους Εξωτερικούς Φρουρούς και... η "ένωση πτυχιούχων" PDF Εκτύπωση E-mail
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ
ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.)
Χαλκίδα 24/10/2005
Αρ. Πρωτ.:
ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΧΑΙΝΑ 7-9
(Εμπορικό Κέντρο FORUM)
Τ.Κ. 34100 - ΧΑΛΚΙΔΑ
ΤΗΛ: 2221062982
FAX: 2221062982
Website: www.poyef.gr
ΠΡΟΣ: Πρωτοβάθμιες Ενώσεις Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης


ΘΕΜΑ: Η αναγνώριση των πτυχίων και το δικαίωμα μετάταξης στους Εξωτερικούς Φρουρούς και... η "ένωση πτυχιούχων".


Κύριε πρόεδρε, κύριοι συνάδελφοι

Το ζήτημα της αναγνώρισης των πτυχίων των συναδέλφων με όποιες μισθολογικές και υπηρεσιακές συνέπειες, αυτή συνεπάγεται, είναι ένα από τα ζητήματα για τα οποία η Ομοσπονδία μας έχει ασχοληθεί και συνδικαλιστικά στο παρελθόν.
Το ζήτημα αυτό εκκρεμεί ακόμα, καθώς οι συνάδελφοι που έχουν πτυχίο δεν έχουν δικαιωθεί ακόμα και η Ομοσπονδία έχει δεσμευτεί ότι θα εξακολουθήσει το συνδικαλιστικό της αγώνα, με κάθε νόμιμο τρόπο δικαστικά και εξώδικα.
Το συγκεκριμένο ζήτημα, έχει τεθεί ως συνδικαλιστική διεκδίκηση υπόψη της πολιτικής ηγεσίας, σε συναντήσεις μας τόσο πριν την ψήφιση του Ν. 3388/05 όσο και προσφάτως, με αποστολή πληθώρας εγγράφων αλλά και έχει αποτελέσει αντικείμενο κινητοποιήσεων. Επιπλέον με πρωτοβουλία της Π.Ο.Υ.Ε.Φ. έχει προβληθεί και από τον καθημερινό τύπο (εφημερίδες: Επενδυτής, Καθημερινή, 'Eθνος, κ.α.)
'Oλα τα ανωτέρω έχουν λάβει την έγκριση του συνεδρίου και του συμβουλίου προέδρων, τα οποία έχουν εξουσιοδοτήσει το διοικητικό συμβούλιο να συνεχίσει την συνδικαλιστική διεκδίκηση. Παρότι το ζήτημα συνδικαλιστικά έχει ωριμάσει, χρειάζεται ακόμα πολύς αγώνας για την επίτευξη του.

Δυστυχώς, καμία από τις παραπάνω ενέργειες δεν είναι γνωστή σε μια ολιγάριθμη, ευτυχώς, ομάδα συναδέλφων, μετρημένη στα δάχτυλα των χεριών, η "προσφορά" των οποίων στην Ομοσπονδία και στον κοινό σκοπό είναι να την ταλαιπωρούν και να την υποσκάπτουν. Και σ' αυτόν τον τομέα όμως, παρ' όλες τις προσπάθειες τους, έχουν αποτύχει.
Με έκπληξη στην Ομοσπονδία έγινε γνωστό, πολύ πρόσφατα, ότι οι συνάδελφοι που με μηδενική συμμετοχή στα δρώμενα της ομοσπονδίας και με μηδενική γνώση των προβλημάτων της, συνέστησαν μια ένωση (και όχι σωματείο) προσώπων. Η ένωση προσώπων (η οποία έχει ιδρυθεί από μόλις πέντε άτομα, τον περασμένο Ιούλιο και έχει εξάμηνη διάρκεια! Δηλαδή έως τον Ιανουάριο 2006 (!) έχει την επωνυμία "Πανελλήνια 'Eνωση Πτυχιούχων Εξωτερικών Φρουρών". Επιχαίρουν δε ότι κατέθεσαν προ δεκαημέρου, κάποια αίτηση ακυρώσεως - αγωγή (!!) για την μισθολογική και διοικητική αναγνώριση των πτυχιούχων συναδέλφων.
Σε ότι αφορά την "ενόχληση" που θα προκαλέσουν τάχα οι ενέργειες τους στην Ομοσπονδία, αλλά και η διαβεβαίωση τους ότι θα παλέψουν για τα δίκαια όλων των συναδέλφων, τους πληροφορούμε ότι αφενός δεν εκπροσωπούν, ως εκ του τίτλου τους (ένωση πτυχιούχων), όλους τους συναδέλφους αλλά ελάχιστους ακόμα και από τους πτυχιούχους συναδέλφους. Επίσης η "ενόχληση" της Ομοσπονδίας προέρχεται περισσότερο από τις κακόπιστες ενέργειες τους, παρά από την νομική διεκδίκηση νομίμων δικαιωμάτων συναδέλφων, την οποία ούτως ή άλλως ήδη έχει δρομολογήσει η Π.Ο.Υ.Ε.Φ. Συγκεκριμένα, έχουν αποσταλεί στα σωματεία τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την αγωγή αναγνώρισης των πτυχίων, η οποία θα κατατεθεί εντός του τρέχοντος έτους και θα στοιχήσει μόλις 20¤ το άτομο (αλήθεια πόσο κόστισε η αγωγή της "ένωσης" ;; αληθεύουν οι πληροφορίες περί των 100 ¤ ;;)
Η εμπιστοσύνη με την οποία μας περιβάλλουν τα 1100 μέλη μας και η καθολικότητα συμμετοχής στις 23 ενώσεις μας και την Ομοσπονδία, είναι η καλύτερη επιβεβαίωση της συνδικαλιστικής μας παρουσίας και δράσης. Η θλιβερή απομόνωση αυτών των συναδέλφων, που αυταρέσκονται να ονομάζονται προσωρινή διοίκηση κάτω από το αμφίβολης νομιμότητα κάλυμμα μιας ένωσης προσώπων (κατά παράβαση του Ν. 1264/82), ενισχύει περισσότερο την αλληλεγγύη και την ενότητα της Ομοσπονδίας μας.
Κλείνοντας, επισημαίνουμε στα μέλη μας που πιθανόν έχουν (σκοπίμως ίσως) παραπληροφορηθεί, ότι δεν είναι δυνατή η συμμετοχή σε δύο ομοιόβαθμες συνδικαλιστικές ενώσεις, αλλά ούτε είναι νόμιμη η σύσταση ένωσης προσώπων όταν στον ίδιο επαγγελματικό χώρο υπάρχει αναγνωρισμένο συνδικαλιστικό σωματείο και η υπηρεσία απασχολεί περισσότερους από σαράντα υπαλλήλους. Καλούμε, λοιπόν, τους συναδέλφους που επιμένουν να καταδικάζουν τον εαυτό τους σε συνδικαλιστική και συναδελφική απομόνωση να επιστρέψουν στην θαλπωρή των νομίμων συνδικαλιστικών τους σωματείων και της Ομοσπονδίας.ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

-Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΚΩΣΤΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
-Ο-
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΑΓΓΕΛΑΚΟΥΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ