Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018

ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ

Κοινωνικό Πολύκεντρο

koinwniko polikentro

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΘΝΙΚΗΣ

ethniki

Παρασκευή
19 Ιανουαρίου 2018
Μακαρίου του Αιγυπτίου, Αρσενίου, Μάρκου

εγγραφείτε στο newsletter μας

marketing

Video

 

emvlimas

ONLINE ΧΡΗΣΤΕΣ

Έχουμε 27 επισκέπτες συνδεδεμένους
Περί λήψης μέτρων ασφάλειας και προστασίας της υγείας από τους Εξωτερικούς Φρουρούς, κατά την διάρκεια των μεταγωγών. PDF Εκτύπωση E-mail
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ
ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.)
Χαλκίδα 21/10/2003
Αρ. Πρωτ.: 275
ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΧΑΙΝΑ 7-9
(Εμπορικό Κέντρο FORUM)
Τ.Κ. 34100 - ΧΑΛΚΙΔΑ
ΤΗΛ: 2221062982
FAX: 2221062982
Website: www.poyef.gr
ΠΡΟΣ:
  • κ. Γενικό Γραμματέα
  • Γενική Διεύθυνση Σωφρονιστικής Πολιτικής
  • Διεύθυνση Διοίκησης Υ.Ε.Φ.Κ.Κ.


ΘΕΜΑ: Περί λήψης μέτρων ασφάλειας και προστασίας της υγείας από τους Εξωτερικούς Φρουρούς, κατά την διάρκεια των μεταγωγών.κ. Γενικέ Γραμματέα,

Στα πλαίσια της απευθείας επικοινωνίας μαζί σας, με σκοπό την άμεση επίλυση των προβλημάτων και προς άρση παρεξηγήσεων και παρανοήσεων που πιθανόν δημιουργούνται από την παρεμβολή υπηρεσιακών παραγόντων, η Ομοσπονδία μας κρίνει απόλυτα επιβεβλημένη την παρέμβαση σας, για ζήτημα που αφορά την ίδια μας την ζωή.
'Oπως πιθανώς ήδη σας είναι γνωστό, στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Μαλανδρίνου υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις διάδοσης λοιμώδους νοσήματος, όπως προκύπτει από τις αθρόες εντολές μεταγωγής κρατουμένων στο Γ.Ν.Ν. Άμφισσας με σχετικές ενδείξεις (Rx θώρακος και πνευμονολογική εξέταση) . Τα λοιμώδη νοσήματα είναι εξαιρετικής μεταδοτικότητας, ως εκ τούτου επιβάλλονται από τους αρμόδιους Οργανισμούς (Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων - Κ.Ε.Ε.Λ.) μέτρα αερογενών προφυλάξεων, μεταξύ των οποίων και πρωτίστως η χρήση ειδικής μάσκας.
Δεν σας είναι όμως γνωστό, ότι το Συμβούλιο Φυλακής Μαλανδρίνου απαγόρευσε με σχετική του Απόφαση (Πρακτικό Νο 61 της 07/10/03) στους υπαλλήλους εξωτερικής φρούρησης - μέλη των πρωτοβάθμιων σωματείων μας να φορούν μάσκες κατά την εκτέλεση των μεταγωγών !!!
Πέραν του γεγονότος ότι η άνω απόφαση στερείται και της στοιχειώδους ακόμα αιτιολογίας για την απαγόρευση λήψης μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, που στο τέλος- τέλος επιβάλλονται απ' την εσωτερική και κοινοτική έννομη τάξη (βλ. σχετ. άρθρ. 44 Ν.2683/99, άρθρ. 32 Ν.1568/85, άρθρ. 39 Ν.1836/89, Π.Δ.16/96, Οδηγία Συμβουλίου Ε.Ε.183.1 της12-06-89), τίθεται επιπλέον ζήτημα αναλόγως μεταξύ του συνταγματικά κατοχυρωμένου αγαθού της υγείας μας (άρθρ. 21 παρ.3 Σ.) που κινδυνεύει και της όποιας αρνητικής ψυχολογικά επενέργειας υπάρχει στον εγνωσμένα πάσχοντα κρατούμενο, που μετάγεται στο Νοσοκομείο για περαιτέρω εξέταση.

κ. Γενικέ,
Οι τέτοιου είδους αυθαίρετες, αναιτιολόγητες και αψυχολόγητες αποφάσεις, με διακύβευμα του ύψιστου αγαθού της ζωής και υγείας των συναδέλφων, θυμίζουν εποχές άλλες που όλοι προσπαθούμε να ξεχάσουμε, προσβάλουν τους εκδότες και προϊσταμένους τους, στιγματίζουν την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και τελικά δε συμπορεύονται με το εκσυγχρονιστικό πνεύμα που ευαγγελίζεστε.

Ζητούμε
Την προσωπική παρέμβαση σας για άμεση ανάκληση ή τροποποίηση της σχετικής Απόφασης ώστε να προστατευθεί η ζωή και υγεία μας.

Θυμίζουμε
- 'Oτι η ιδιαιτερότητα του επαγγέλματος μας επιτάσσει αυξημένα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που ούτως ή άλλως απολαμβάνουν οι συνάδελφοι μας δημόσιοι υπάλληλοι.
- 'Oτι δικαιούμαστε τουλάχιστον της ίδιας προστασίας που τυγχάνουν ακόμα και οι νοσούντες κρατούμενοι που φυλάσσουμε.
- 'Oτι δεν είμαστε υποχρεωμένοι να εκτελέσουμε προφανώς παράνομη διαταγή.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

-Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΚΩΣΤΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
-Ο-
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΑΓΓΕΛΑΚΟΥΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ