Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018

ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ

Κοινωνικό Πολύκεντρο

koinwniko polikentro

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΘΝΙΚΗΣ

ethniki

Παρασκευή
19 Ιανουαρίου 2018
Μακαρίου του Αιγυπτίου, Αρσενίου, Μάρκου

εγγραφείτε στο newsletter μας

marketing

Video

 

emvlimas

ONLINE ΧΡΗΣΤΕΣ

Έχουμε 30 επισκέπτες συνδεδεμένους
Ανανέωση υπηρεσιακού οπλισμού, υπογραφή της συμβάσεως πιστολιών USP και δικαίωμα αγοράς, κατοχής ατομικού οπλισμού. PDF Εκτύπωση E-mail
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ
ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.)
Χαλκίδα 17/12/2003
Αρ. Πρωτ.: 329
ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΧΑΙΝΑ 7-9
(Εμπορικό Κέντρο FORUM)
Τ.Κ. 34100 - ΧΑΛΚΙΔΑ
ΤΗΛ: 2221062982
FAX: 2221062982
Website: www.poyef.gr
ΠΡΟΣ:
  • Προέδρους Πρωτοβάθμιων Ενώσεων Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης
  • Αντιπροσώπους Ομοσπονδίας


ΘΕΜΑ: Ανανέωση υπηρεσιακού οπλισμού, υπογραφή της συμβάσεως πιστολιών USP και δικαίωμα αγοράς, κατοχής ατομικού οπλισμού.



Συνάδελφοι,

Είναι γνωστό, ότι δυνάμει του άρθρου 50, Ν.2721/99 (ΦΕΚ112/03-06-99) στο προσωπικό της Εξωτερικής Φρουράς δίνεται ευρεία δυνατότητα χρήσης του οπλισμού που φέρει.
'Oπως επίσης είναι γνωστό, η όλως ιδιάζουσα φύση του επαγγέλματος μας, μας έχει πολλές φορές αναγκάσει να χρησιμοποιήσουμε συχνά τον οπλισμό μας (κυρίως αποτρεπτικά π.χ. σε απόπειρες απόδρασης) για την ορθή εκτέλεση της υπηρεσίας μας, σύμφωνα με την νομοθεσία, για τις όποιες περιπτώσεις αυτή ορίζει, αλλά και για την αυτοπροστασία μας.
'Oλοι μας γνωρίζουμε, ότι ο υπηρεσιακός οπλισμός (περίστροφα των 38' και 32') που μας έχει παραχωρηθεί (!) από την ΕΛ.ΑΣ. , για την προστασία τις ίδιας μας της ζωής και της ευταξίας εντός και εκτός των Καταστημάτων Κράτησης, είναι πεπαλαιωμένος καθώς η κατασκευή του χρονολογείται μεταξύ των ετών 1911, 1914 και 1935.
'Eχει δεκάδες φορές επισημανθεί, ότι οποιαδήποτε απόπειρα χρήσης, της μουσειακής μόνο αξίας, του αυτού οπλισμού, ''εξασφαλίζει'' μόνο ανησυχία και φόβο σε περίπτωση χρήσης του.
Η διοίκηση της Ομοσπονδίας, με βάσει τα ανωτέρω πραγματοποίησε δεκάδες συναντήσεις με τις πολιτικές και υπηρεσιακές ηγεσίες και των δύο συναρμόδιων Υπουργείων, Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, με σκοπό την επίτευξη δύο στόχων:
α) την ανανέωση του υπηρεσιακού μας οπλισμού, με όπλα νεώτερης τεχνολογίας και
β) την δυνατότητα αγοράς και κατοχής ιδιωτικού ατομικού οπλισμού.

Α. Ανανέωση υπηρεσιακού οπλισμού, με νεώτερης τεχνολογίας από τα αποθέματα της ΕΛ.ΑΣ.


Στις 27/11/03 υπογράφτηκε η σύμβαση αγοράς των πιστολιών USP, που προβλέπει παράδοση, τουλάχιστον σε 22 μήνες! Ενώ η ΕΛ.ΑΣ. θα παραλάβει περίπου 3000 πιστόλια τον μήνα Ιούνιο για τις ανάγκες της Ολυμπιάδας.
Η Ομοσπονδία μας, με διαδοχικές συναντήσεις επέτυχε τον δανεισμό 200 πιστολιών USP (με 200 θήκες, 400 γεμιστήρες και 10000 φυσίγγια) , που μαζί με τα 80 ΑRMINIUS 38' SPESIAL (που έχουν ήδη διανεμηθεί) θα αποτελέσουν τον κύριο οπλισμό (ειδικά στις μεταγωγές και στην φρούρηση στα νοσοκομεία) των Εξωτερικών Φρουρών, μέχρι την παραλαβή των ατομικών τους οπλισμού.
Συνεπώς, αυτά τα 280 νέας τεχνολογίας όπλα θα αντικαταστήσουν τον απαρχαιωμένο οπλισμό που εδώ και τρία χρόνια "υπομένουμε".

Β. Άδεια αγοράς και κατοχής ατομικού οπλισμού.


Από τις πρώτες αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και στη συνέχεια και του 1ου μας Συνεδρίου, αποτέλεσε το αίτημα, για νομοθετική ρύθμιση, ώστε να επιτραπεί στους Εξωτερικούς Φρουρούς η αγορά και κατοχή ατομικού οπλισμού.
Με νομοθετική τροπολογία (τροποποιείται το αρ. 50 του Ν. 2721/99) , που κατατίθεται στο πρώτο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, κατά πάσα πιθανότητα τους πρώτους μήνες του 2004, αποκτούν όλοι οι Εξωτερικοί Φρουροί, δικαίωμα αγοράς και κατοχής ιδιωτικού ατομικού οπλισμού.
Η τροπολογία, την οποία και σας επισυνάπτουμε, προβλέπει τα παρακάτω:
α) 'Oλοι οι Εξ.Φρ. έχουν δικαίωμα αγοράς και κατοχής ιδιωτικού ατομικού οπλισμού.
β) Το εν λόγω δικαίωμα , αποκτάται μετά την μονιμοποίηση.
γ) Απαιτείται σύμφωνη γνώμη του Διευθυντή της Υ.Ε.Φ.Κ.Κ. αλλά αρνητική απόφαση μπορεί να εκδοθεί, μόνο αν κριθεί αιτιολογημένα (απόφαση επιτροπής) ακατάλληλος για ψυχολογικούς ή σωματικούς λόγους.
δ) Τα έξοδα αγοράς, συντήρησης και εκπαίδευσης βαραίνουν τον κάτοχο.
ε) Ο Εξωτερικός Φρουρός που φέρει ιδιωτικό οπλισμό έχει τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις, που θα είχε και αν έφερε υπηρεσιακό οπλισμό.
στ) Οι ίδιες διατάξεις που ισχύουν για τον υπηρεσιακό οπλισμό, ισχύουν και για τον ιδιωτικό.
ζ) Μετά την λύση της υπηρεσιακής σχέσης (π.χ. συνταξιοδότηση) ο ιδιωτικός οπλισμός, παραδίδεται στην υπηρεσία, εκτός αν ανανεωθεί η άδεια οπλοφορίας ως ιδιώτη.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

-Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΚΩΣΤΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
-Ο-
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΑΓΓΕΛΑΚΟΥΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ