Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018

ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ

Κοινωνικό Πολύκεντρο

koinwniko polikentro

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΘΝΙΚΗΣ

ethniki

Τρίτη
20 Μαρτίου 2018
Των Αγίου Σάββα αναιρεθέντων πατέρων

εγγραφείτε στο newsletter μας

marketing

Video

 

emvlimas

ONLINE ΧΡΗΣΤΕΣ

Έχουμε 74 επισκέπτες συνδεδεμένους
ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ιδιωτικού τομέα στο ΔΗΜΟΣΙΟ ζητούν οι δανειστές! PDF Εκτύπωση E-mail

idiotikos

Απολύσεις “ιδιωτικού τομέα” στο Δημόσιο επιθυμούν οι δανειστές, σύμφωνα με πληροφορίες του epoli.gr. Ζητούν, δηλαδή, πλήρη ομοιομορφία…!
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ζητούν ακόμη, αν ένας Δημόσιος Υπάλληλος υποπέσει σε πράξη διαφθοράς, η απόλυση να είναι άμεση.

Ειδική αναφορά κάνουν και στην “ανικανότητα” του υπαλλήλου… Μάλιστα, η πρόταση είναι, «αν υπάρχουν τρεις αρνητικές αξιολογήσεις, ο υπάλληλος να παραμένει δια βίου στάσιμος»!

 

Επιπρόσθετα, η Τρόικα δεν θέλει ειδικά μισθολόγια στο Δημόσιο. Προς αυτήν την κατεύθυνση σχεδιάζει δραστικές μειώσεις και περικοπές σε όλα τα ειδικά μισθολόγια. Από τα 20 και πλέον μισθολόγια θα πάμε σε 3-4, με ότι σημαίνει αυτό. Μάλιστα, οι δανειστές αναφέρουν ότι, οι μισθοί που δίνονται μέσω των ειδικών μισθολογίων, είναι υψηλότεροι «των πραγματικών αντοχών της οικονομίας».

Για τα σημαντικά αυτά θέματα, η συνεργάτης δικηγόρος κα. Όλια Νικολοπούλου, δίνοντας το νομικό πλαίσιο και διάσταση των απαιτήσεων αυτών, διευκρινίζει:

 

«Οι επιταγές των δανειστών έρχονται σε σύγκρουση με το ίδιο το Σύνταγμα και συγκεκριμένα με το άρθρο 103 Σ παρ.4, στο οποίο ορίζεται ρητώς ότι, οι δημόσιοι υπάλληλοι που κατέχουν οργανικές θέσεις είναι μόνιμοι εκτός από τις περιπτώσεις που αποχωρούν λόγω ηλικίας ή παύονται με δικαστική απόφαση και σε κάθε περίπτωση όπως ο Νόμος ορίζει.

 

Η μονιμότητα θεσμοθετήθηκε, με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία του Κράτους, αλλά δυστυχώς η κατάργηση των περιορισμών είναι "προ των πυλών".

Η αντίθεση στο Νόμο και το Σύνταγμα, πάντως, δεν εξασφαλίζει σε καμία περίπτωση ευέλικτο και ανταγωνιστικό περιβάλλον, αλλά διαμορφώνει συνθήκες εργασίας αντίθετες στο "κοινωνικό συμβόλαιο"».

 

Πηγή: epoli